Sulejman Tihić bit će pokopan u rodnom Bosanskom Šamcu, u haremu gradske džamije

Tihić se hrabro i dostojanstveno nosio s teškim pitanjima bh. političke stvarnosti

Tihić
25.09.2014.
u 21:48

Sulejman Tihić je bio dobar čovjek, uzoran otac, suprug, veoma odgovoran i političar

Sulejman Tihić bit će pokopan u rodnom Bosanskom Šamcu, u haremu gradske džamije. Kako je na izvanrednoj konferenciji za medije  Stranke demokratske akcije u Sarajevu, izjavio zamjenik predsjednika stranke, Bakir Izetbegović, to je bila Tihićeva želja. Izetbegović kaže da je Tihićeva smrt veliki gubitak za SDA, državu BiH i sve njene građane.
- Sulejman Tihić je bio dobar čovjek, uzoran otac, suprug, veoma odgovoran i političar. Predsjednik Tihić je dao nemjerljiv doprinos procesima reintegracije BiH, procesima povjerenja i obnove povjerenja među narodima i građanima, kao i radu institucija Bosne i Hercegovine. Pamtit ćemo ga po hrabrosti, po ponosu i dostojanstvu s kojom se nosio u isto vrijeme kao i sa bolešću i sa teškim pitanjima bh. političke stvarnosti - kazao je večeras Izetbegović.
Vrijeme pokopa, kao i termin i mjesto komemorativnog skupa, bit će priopćeni naknadno.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:29 26.09.2014.

Tihic je za razliku od mnogih drugih muslimanskih politicara bio tih i pristojan i spreman za razgovor. Neka mu je laka zemlja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije