Inspektori u USŽ

Izdano 169 prekršajnih naloga u vrijednosti većoj od 325.000 KM

inspekcija
17.10.2016.
u 16:15

Sedamnaest objekata dobilo je privremenu zabranu rada a prilikom kontrole zatečeno je jedanaest radnika koji su radili na crno.

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove početkom listopada dolaskom u Unsko-sansku županiju otpočeli su treći ciklus pojačanih inspekcijskih nadzora u cijeloj Federaciji BIH i iz svih oblasti inspekcijskoga nadzora, a s ciljem suzbijanja rada na crno i sive ekonomije. U USŽ su od petoga do devetoga listopada obavljena 364 inspekcijska nadzora tijekom kojih je izdano 169 prekršajnih naloga u vrijednosti nešto većoj od 325.000 KM. Sedamnaest objekata dobilo je privremenu zabranu rada a prilikom kontrole zatečeno je jedanaest radnika koji su radili na crno.

Mješoviti timovi

Nakon prethodno provedena dva ciklusa pojačanih inspekcijskih kontrola u svih deset županija Federacije BIH, federalni inspektori su inspekcijske kontrole nastavili i u trećem ciklusu koji će trajati od listopada do kraja godine. Inspekcijski pregledi se provode u suradnji sa županijskim upravama za inspekcijske poslove, putem mješovitih inspekcijskih timova. Sve županije i općine Federacije bit će ravnomjerno zastupljeni prigodom obavljanja inspekcijskih nadzora. – U prethodnom razdoblju u kojem je obavljen inspekcijski nadzor u Unsko-sanskoj županiji u razdoblju od 5. do 9. listopada obavljena su 364 nadzora. Izdano je 169 prekršajnih naloga s ukupnim financijskim efektom od 325.151,00 KM. Također je sačinjeno 305 zapisnika o inspekcijskom nadzoru, kazao nam je u telefonskom razgovoru Edin Čengić, glasnogovornik Federalne uprave za inspekcijske poslove u Sarajevu.

Preispitajte poslovanje

Čengić dodaje kako je rješenja o privremenoj zabrani rada u Unsko-sanskoj županiji dobilo sedamnaest subjakata a od 223 kontrolirana inspektori su prilikom kontrole zatekli jedanaest radnika koji su radili na crno. Zahvaljujući inspekcijskoj kontroli evidentirana su dva novoprijavljena radnika. - Od ukupno 164 kontrolirana subjekta u pogledu dosljedne primjene Zakona o fiskalnom sustavu, utvrđeno je da ih 37 ne izdaje fiskalni račun za prodane robe i izvršene usluge, kaže Čengić. Iz FUIP-e naglašavaju kako je djelokrug i misija ove institucije dosljedna provedba zakona na području cijele Federacije BIH pa stoga uvijek pozivaju sve gospodarske subjekte nadzora da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, kako nebi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?