PREVIŠE KOFEINA

Tinejdžer preminuo nakon što je popio kavu i dva energetska pića

16.05.2017.
u 12:13

Davis Allen Cripe (16) nikada prije nije imao problema sa srcem, no unos kofeiona bio je koban

Tinejdžer iz Sjeverne Karoline u SAD-u preminuo je jer je prebrzo popio nekoliko pića s velikim udjelom kofeina u sebi, piše BBC, a to je potvrdio mrtvozornik nakon obdukcije.

Davis Allen Cripe (16) srušio se u školi nakon što je popio kavu iz McDonald'sa te dva energetska pića u manje od dva sata te je preminuo.

Mrtvozornik Gary Watts kaže kako je mladić zbog toga preminuo od aritmije srca koju je uzrokovao kofein. Prije toga nikada nije imao srčanih problema 

– On se nije predozirao kofeinom nego je problem u tome što je u tako kratkom vremenu unio toliko kofeina u svoj organizam što je uzrokovalo srčanu aritmiju – objasnio je on. No, da im svjedoci nisu rekli što je mladić popio prije nego je preminuo, razlog njegove smrti vjerojatno se ne bi otkrio.

– Ne želimo govoriti protiv unosa kofeina, ali ljudi moraju pripaziti na to koliko ga unose, jednako kao i na cigarete i alkohol – dodao je Watts.

Američka akademija pedijatara upozorila je pak da djeca i tinejdžeri ne bi smjeli piti energetska pića jer ona nisu testirana na djeci pa se niti ne zna kako mogu utjecati na njih. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?