Brčko Distrikta

Tradicijsko druženje prigodom Uskrsa

29.04.2019.
u 12:42

Hrvatska demokratska zajednica BiH Organizacija za Brčko distrikt upriličila je danas na Mladi Uskrs u Napretkovom domu tradicionalni domjenak povodom obilježavanja najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.

„HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt već godinama na Mladi Uskrs obilježava ovaj blagdan kada se naše članstvo i simpatizeri okupe u Napretkovom domu i provedemo nekoliko sati zajedno u opuštenoj atmosferi. Taj dan kušamo naša tradicijska jela i izlažemo pisanice, a  ono što je još vidljivo na ovim skupovima to su naši HKUD-ovi koji dolaze sa malom djecom u narodnim nošnjama i koji prezentiraju naše tradicijske igre - naša kola. Pored glazbenog dijela najvažnie nam je ovo druženje i što su ljudi unaprijed u iščekivanju Uskrsa i našeg zajedničkog tradicijskog druženja. To je jedan običaj koji smo uveli i koji želimo i dalje baštiniti jer naša tradicija, kultura i običaji nas i drže ovdje na ovom našem prostoru, prostoru BiH, prostoru distrikta Brčko koji pripada našoj domovini Bosni i Hercegovini jer ovdje smo oduvijek i želimo zauvijek i ostati“, kazao je dr. Anto Domić, predsjednik HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt BiH, i član Predsjedništva HDZ-a BiH i dogradonačelnik Brčkog te uputio riječi dobrodošlice.

Uz brojne goste koji su došli, bila je to prigoda prisjećanja na tradicionalne običaje kod Hrvata u ovome kraju, kao i degustiranje tradicionalne hrane koja se priprema u vrijeme i tijekom Uskrsa, te prikazivanje pisanica.

Ovogodišnji program bio je obogaćen nastupima i specifičnim igrama hrvatskih kulturno-umjetničkih društava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?