Ured za reviziju dao jasne preporuke

Traže da se svim djelatnicima MIO FBiH smanje plaće, regres za topli obrok i odmor

tired businesswoman is sitting at a table full of paperwork
18.07.2016.
u 07:00

Napominjući kako je financijska situacija izuzetno loša, a punjenje proračuna sve neizvjesnije s tendencijom potpunog kolapsa, Ured za reviziju rada institucija FBiH u novom izvješću traži od Uprave Zavoda MIO FBiH da smanji plaće djelatnicima, regres za topli obrok i godišnji odmor.

Mirovinski sustav u kaosu

Ocjenjujući rad Zavoda MIO u prošloj godini, negativnom ocjenom revizori smatraju kako bi kako bi “Zavod, kao javna ustanova koja ima javne ovlasti u rješavanju o pravima iz mirovinskog i invalidskog osiguranja i čiji se rad financira iz doprinosa za MIO, koji predstavljaju javni novac, trebao urediti da plaće i naknade zaposlenih budu u visini plaća i naknada proračunskih korisnika u FBiH. Istodobno bi ostvarivanjem ušteda po ovoj osnovi MIO dao svoj doprinos stabilizaciji mirovinskog sustava, a što je definirano i planom aktivnosti i konkretnih mjera u cilju stabilizacije mirovinskog sustava utvrđenim od Upravnog odbora u veljači ove godine”...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?