Sjednica Zastupničkog doma

Traže drugačiju raspodjelu javnih prihoda i više novca

24.06.2019.
u 09:10

U najavljenom dnevnom redu su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama obiteljskog zakona te izvješće o prošlogodišnjem izvršenju federalnog proračuna i odluka o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti Federacije BiH

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, treća redovita u aktualnom mandatu, sazvana je za danas i sutra u Sarajevu. Među najavljenim točkama dnevnog reda je prijedlog zastupnika SDA Hamdije Abdića da Unsko-sanska županija dok traje migrantska kriza, dobije više novca u raspodjeli javnih prihoda nego što joj je dosad pripadalo na osnovi određenog koeficijenta. Abdić je u tom smislu predložio izmjene i dopune aktualnoga federalnog zakona o pripadnosti javnih prihoda. On nije jedini zastupnik koji je za ovu sjednicu predložio određene zakone ili njihove izmjene. Irfan Čengić iz SDP-a uputio je u proceduru nacrt zakona o sportskim klubovima, a njegov stranački kolega Zlatko Ercegović prijedlog za izmjene i dopune Zakona o radu FBiH, čiji je cilj da Sindikat doktora medicine i stomatologije dobije reprezentativnost na razini FBiH kako bi postao socijalni partner u donošenju kolektivnog ugovora, ali i zakonskih akata iz oblasti zdravstva.

U najavljenom dnevnom redu su, među brojnim drugim aktima, prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Obiteljskog zakona Federacije BiH i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu u FBiH. Informacija o odluci o poskupljenju plina također je jedna od predviđenih točaka o kojima bi zastupnici danas i sutra trebali raspravljati, ali i izvješće o radu Vlade Federacije BiH za prošlu godinu, zatim izvješće o prošlogodišnjem izvršenju federalnog proračuna te odluka o izdvajanju sredstava u Fond solidarnosti Federacije BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?