Rusi ne odlaze

Traže prolongiranje modernizacije Rafinerije u Bosanskom Brodu

19.02.2016.
u 08:00

Nakon što su se početkom ove godine pojavile informacije kako će Rafineriju u Bosanskom Brodu od Rusa preuzeti Kuvajćani, iz Optima grupe su kazali kako ne žele napustiti ovo tržište. Tako je Andrej Ozeov, direktor Optima grupe, kazao kako financijski pokazatelji pokazuju kako oni smanjuju gubitke te kako je u 2016. planirano da posluju bez gubitaka. Dugovanja državi su reprogramirana i ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić uvjerava kako ih uredno servisiraju. On također kaže kako su Banja Luka i Prijedor Rafineriji dužni oko 24 milijuna maraka za lož ulja i kako se i o tim dugovanja treba govoriti. Investitor koji je od dolaska uložio 400 milijuna eura i posluje na skučenom tržištu kaže kako treba pomoć. Zato će se založiti da se modernizacija s ciljem smanjenja zagađenja, planirana do 2017., koja bi Rafineriju godišnje opteretila s 3 mil., prolongira. “Mi ćemo u svom akcijskom planu kao RS predložiti da se to razdoblje pomakne na 2020. jer je to isto uradila Srbija i očekujemo da će prema tom stavu biti puno razumijevanja unutar BiH”, rekao je Đokić. Brodska Rafinerija zapošljava više od tisuću radnika i stup je razvoja brodskog gospodarstva.

Na ulicama tog gradića ne žele ni pomisliti kako bi sve funkcioniralo bez nje. U priču o odlasku Rusa ne vjeruju, jer ona je aktualna, kažu, od kako su došli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije