Počele pripreme za najluđu noć u godini

Gdje ćete za Novu?

14.10.2021.
u 20:00

Svečana odjeća, posebna briga o izgledu, okupljanje, proslava, vatromet..., samo su neke od stvari koje su usko vezane uz ispraćaj stare godine i doček nove. No, iako je do tog datuma ostalo nešto više od dva mjeseca, bh. građani su se već uvelike počeli, kako su nam potvrdili iz agencija i hotela, raspitivati i rezervirati smještaj za najiščekivaniju noć u godini. Iz hotela na Vlašiću kazali su nam kako su rezervacije za doček najluđe noći imali čak u kolovozu, piše Večernji list BiH. 

Rano rezervirati smještaj?

- Iako mnogi misle da je još uvijek rano rezervirati smještaj za Novu godinu, mi smo prve rezervacije imali čak ljetos, točnije u kolovozu, dok je 31. prosinca još uvijek bio poprilično daleko. Iako još uvijek ima mjesta, kapaciteti našega hotela već su sada dobrim dijelom popunjeni - kazala nam je djelatnica koja je zadužena za rezervacije, dodajući kako za samu noć proslave još uvijek nije ništa jasno definirano. - Što se tiče dočeka, o tome je još uvijek rano govoriti s obzirom na epidemiološku situaciju koja se odnosi na pandemiju koronavirusa. Vidjet ćemo što će se moći, a što ne, no bez obzira na to što je još uvijek sve prilično neizvjesno, mi već imamo neke ideje koje bismo mogli ostvariti za, kako je mnogi zovu, najluđu noć u godini - kazala nam je djelatnica hotela na Vlašiću. Za Vlašićem, kako piše Glas Srpske, ne zaostaju ni hoteli na drugim planinama u BiH i Srbiji u kojima su najskuplji aranžmani, kako pišu, već “planuli”. Direktor Unis toursa iz Banje Luke i član Upravnog odbora Udruge ugostitelja i hotelijera “Horeka” RS-a Zoran Preradović kazao je da je najveća potražnja za Jahorinom i Kopaonikom. - U pojedinim skupljim hotelima na ovim planinama smještajni kapaciteti za 31. prosinca su popunjeni, dok je zbog neizvjesne epidemiološke situacije zanimanje za udaljene destinacije nešto manje u odnosu na prijašnje godine - kazao je za Glas Srpske. Iz sarajevske agencije za putovanja za Večernji list su kazali kako zanimanja ne manjka, unatoč situaciji s koronavirusom. - Iako još uvijek nismo objavili ponude za prosinac, svakodnevno stižu upiti koji se odnose na proslavu Nove godine. Za sada znamo da će sigurno biti organizirana putovanja za Istanbul, Kapadociju i Dubai i te tri ponude uskoro ćemo objaviti s kompletiranim cjenikom. Osim ovih, u planu imamo još neke destinacije, ali nismo u potpunosti sigurni hoćemo li ih uspjeti realizirati, stoga ne žurimo s objavama. No, uzimajući u obzir cijelu našu situaciju i iskustvo koje smo imali tijekom godine, stvoreni su uvjeti da se nastavi s putovanjima, barem na ove tri lokacije koje smo naveli. Osim navedenih, u ponudi imamo destinacije poput Maldiva i Zanzibara i za sve navedene ponude moguće je napraviti individualne aranžmane za bilo koji od termina - objasnila nam je u razgovoru djelatnica sarajevske agencije za putovanja.

Spremni paketi

Novogodišnje pakete pripremila je i prijedorska agencija, a uglavnom je riječ o europskim metropolama za koje itekako ima zanimanja. - Riječ je o destinacijama u Turskoj, Austriji, Sloveniji, ali i Mađarskoj. Ljudi putuju unatoč pandemiji i nadamo se da će se ta praksa i nastaviti - kazala je za Glas Srpske Bojana, djelatnica prijedorske agencije. U slučaju da još uvijek ne znate gdje ćete ispratiti staru i dočekati 2022. godinu, ne brinite se, niste jedini. Još uvijek imate vremena izabrati gdje ćete je proslaviti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?