MOŽETE LI VJEROVATI?

Treba vam lijek za spavanje? Istraživanje pokazalo da je jedan 'lijek' opraštanje!

30.10.2019.
u 11:45

Istraživanje je pokazalo da postoji velika korelacija između kvalitete sna jednog pojedinca i njegove želje za opraštanjem.

Što je zajedničko zadržavanju ljutnje, izloženosti plavom svijetlu, kofeinu, alkoholu i sobi koja je pretopla ili prehladna? Sve to utječe na kvalitetu sna, piše Real Simple. Istraživanje koje je otkrilo korelaciju između dobrog i kvalitetnog sna s željom za opraštanje tiče se opraštanja i sebi i drugima. 

Uzorak istraživanja je činilo 1,400 odraslih Amerikanaca, a hipoteza istraživanja bila je da mogućnost opraštanja može dovesti do boljeg i lakšeg sna što onda dovodi do zdravijeg i kvalitetnijeg života. 

Populacija koja je sudjelovala u istraživanju trebala je ocjeniti svoju spremnost na opraštanje drugima i opraštanja sebi, a zatim ih se pitalo da prijave kakav im je bio raspored i kvaliteta sna, njihovo trenutno tjelesno stanje i osobno mišljenje o vlastitom zadovoljstvu. Rezultati su pokazali da oni koji lakše opraštaju puno bolje spavaju i imaju bolje zdravlje općenito. Istraživači su se zapitali zašto i došli do odgovora da kada osoba može pustiti svađe iza sebe ima manje stresa u tijelu. 

Ograničenje istraživanja je u tome da su sudionici ocjenjivali vlastitom procjenom, no svakako je potvrđena velika korelacija između opraštanja i dobrog sna. Zato sljedeći put kada nećete moći zaspati razmislite jeste li ljuti na nekoga ili žalite zbog nečega. Kada (si) oprostite, bolje ćete spavati.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?