NOGE, PAZUSI...

Trebaju li žene koristititi isključivo ženske britvice ili su i muške prihvatljive za kožu

04.11.2019.
u 20:45

Iako se brijanje smatra vrlo jednostavnim zadatkom, spasite svoju kožu i izbjegnite ove velike pogreške.

Ako ste odlučili brijati noge ,nekoliko je pravila koja biste trebali znati kako ne biste oštetili kožu i nanijeli više štete nego koristi. Ne želite ozlijediti svoju kožu, posebice ako brijete i druge dijelove tijela, poput pazuha i ruku. Real Simple piše o sedam velikih grešaka koje žene rade kada se briju pa ih prenosimo kako bi vaše noge bile glatke, a koža zdrava. 

Silite se na korištenje samo ženske britvice

Trebaju li žene koristiti drugačiju britvicu od muškaraca? Odgovor je ne, možete koristiti i mušku britivicu, osim ako nemate neki omiljeni brend ženskih britvica ili baš jako volite rozu boju. Dakle, muška britvica je isto prikladna za žensko brijanje, iako postoje neke specijalno dizajnirane britvice za žene. 

Dijelite britvicu s nekim 

Ako živite sa ženskim cimericama i svima vam se sviđa ista marka, naravno da ju možete koristiti, ali nikako ne na način da sve koristite istu britvicu. Također ne biste trebali dijeliti britvicu ni sa svojim partnerom. Dijeljenjem zajedničke britvice mogu se prenositi klice i bakterije, a to nije nešto što želite niti vi, niti vaše cimerice, a ni partner. 

Brijanje na suhu kožu 

Nikako nemojte brijati suhu kožu jer ćete tako uzrokovati iritaciju, urasle dlake i svrbež. Kozmetičari savjetuju da se noge briju namočene uz korištenje losiona za brijanje. Ako pak nemate pristup vodi i losionu, možete na noge nanijeti tekući sapun ili regenerator za kosu kako biste izbjegli ozljede. 

Zaboravljate na piling i hidratiziranje kože

  Čak i ako koristite preparate za brijanje poput gela, losiona i slično, vrlo je bitno da kožu nakon brijanja nahranite hidratantnom kremom. Brijanjem se skida i određeni sloj kože pa iz tog razloga nije loše 'nadoknaditi izgubljeno', odnosno nahraniti kožu da bude meka, a prije svega zdrava. Također, preporuča se raditi piling svaka dva do tri dana kako bi spriječili urastanje dlaka. 

Brijete se odmah kad uđete u tuš ili kadu

Kozmetičari savjetuju da se brijete na kraju vašeg tuširanja ili kupanja dok su vam pore otvorene, koža topla i kada su dlačice mekše. 

Britvicu ostavljate u tušu

  Ako želite da vam britvica traje, maknite je iz tuša i pospremite na suho mjesto. To će spriječiti hrđanje i stvaranje bakterija na britvici. Ako je vaša britvica već hrđava, hitno je bacite u smeće. 

Predugo koristite istu britvicu

Koliko dugo možete koristiti svoju britvicu, ovisi o tome koliko se često brijete. Najbolju procjenu možete napraviti kada vaša britvica više nije dovoljno oštra da obrije sve dlake, a to se obično događa nakon pet do 10 korištenja. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije