brojne prednosti

Trening snage može pomoći u tretiranju simptoma kronične opstruktivne plućne bolesti

24.06.2019.
u 16:32

Trening snage, što najčešće uključuje dizanje utega, već duže vrijeme je neizostavan dio svake sesije u teretani, ali mnogi ljudi nisu svjesni svih prednosti koje ovaj vid vježbanja može pružiti. Naime, trening snage može pomoći u tretiranju simptoma kronične opstruktivne plućne bolesti.
Osim navedenog stanja, prednosti treninga snage za zdravlje uključuju i ublažavanje bolova u leđima, smanjenje simptoma depresije i smanjenje krvnog tlaka, piše Health24.

Kronična opstruktivna plućna bolest ograničava protok zraka u plućima, što otežava disanje. To je progresivna bolest i iako je nepovratna, može se uspješno kontrolirati. Pored joge i pilatesa, trening snage je još jedan oblik vježbanja za koji stručnjaci smatraju da može pomoći u kontroli disanja i jačanju pluća, što na kraju dovodi do boljeg kvaliteta života.

Kako starimo, gubimo mišiće, a kada imate kroničnu opstruktivnu plućnu bolest, ovaj proces se ubrzava. Trening snage pomaže da se sačuvaju mišići, čineći da vaše tijelo učinkovitije iskorištava kisik iz krvi, čime se poboljšava cirkulacija do pluća.

Ključ je da se više puta trenira kako bi se postigao dosljedan napredak. Međutim, ne bi trebalo vježbati istu skupinu mišića dva dana uzastopno, jer mišićima treba vremena da se oporave.

Za ljude koji žive s kroničnom opstruktivnom plućnom bolesti trening snage može pomoći u smanjenju problema s gubitkom daha, smanjuje umor, povećava snagu mišića te poboljšava funkciju pluća.

Međutim, da biste dobili najbolje rezultate za kroničnu opstruktivnu plućnu bolest, preporučuje se kombinacija treninga snage i aerobne vježbe. Imajte na umu da je najbolje da se konzultirate sa svojim liječnikom prije nego što započnete bilo koji program vježbanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije