vstv

Tri kandidata u užem izboru za glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH

VSTVBiH
20.12.2018.
u 14:09

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće (VSTV) odlučilo je pozvati Gordanu Tadić, Dianu Kajmaković i Muniba Halilovića kao kandidate koji će pristupiti na narednu sjednicu Vijeća i nakon toga će se izvršiti odabir glavnog tužitelja Tužiteljstva BIH, kazao je novinarima Milan Tegeltija predsjednik VSTV-a, piše Detektor.ba.

Tegeltija je naveo da je podvijeće u zadnja tri dana provodilo dio natječajne procedure za glavnog tužitelja koji se odnosi na razgovor s kandidatima, a koji su, kako kaže, obavljeni uspješno.

“Formirana je rang ljestvica i kandidati su bodovani po dva kriterija. Prvi je broj bodova koji nose njihovi radni rezultati, njihove konačne ocjene u poslijendnje tri godine rada, a drugi je ocjena sa intervuja nakon te natječajne procedure. Odlučili smo se da predložimo kandidate Gordanu Tadić, Dianu Kajmaković i Muniba Halilovića koji će biti pozvani na sjednicu VSTV-a u siječnju i predstaviti svoje programe i nakon toga će se izvršiti izbor glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH”, istaknuo je Tegeltija.

Kazao je i da su članovi podvijeća koje je sa kandidatima obavilo razgovor, osim njega bili Ružica Jukić, Mahmut Švraka, Selim Karamehić i Dragomir Vukoje, kao i da su intervjui trajali po sat i pol.

“Dva člana podvijeća su se morala izuzeti jer su kandidati koji su konkurirali iz institucija kao i oni”, rekao je Tegeltija.

Predsjednik VSTV-a je još rekao da je od 11 prijavljenih kandidata s njih deset obavljen razgovor, od kojih je osam državnih tužitelja. Jedan od kaniddata, prema Tegeltijinim riječima, nije imao odovljan broj bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?