trebaju stupiti na dužnost 1. rujna

Tri novoimenovana tužitelja Tužiteljstva BiH položila svečanu prisegu

trebaju stupiti na dužnost 1. rujna
23.08.2016.
u 13:59

Tri novoimenovana tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji trebaju stupiti na dužnost 1. rujna ove godine, danas su u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV) položili svečanu prisegu.

Novoimenovani tužitelji Ivana Petković, Mersudin Pružan i Muhamed Kovač će sa svojim kolegama sudjelovati u borbi protiv najtežih oblika kriminala, sa ciljem zaštite vladavine prava i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine.

Polaganju prisege nazočio je i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović koji je čestitao novoimenovanim tužiteljima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

U Tužiteljstvu BiH očekuju da će uskoro u VSTV biti imenovana i preostala tri tužitelja, koja nedostaju, kako bi Tužiteljstvo BiH bilo u planiranom kapacitetu, što će sigurno poboljšati efikasnost u borbi protiv svih oblika kriminala iz nadležnosti Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH, početkom iduće godine, navršit će i 14 godina postojanja institucije, koja, služeći građanima Bosne i Hercegovine, procesuira najteže slučajeve organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?