Kabul

Tri od ukupno 11 bh. državljana evakuirano iz Afganistana

17.08.2021.
u 11:56

Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Veleposlanstvo BiH u Islamabadu zaprimili su informaciju da su tri od ukupno 11 bh. državljana, za koje je do kasno sinoć utvrđeno da se nalaze na teritoriju Afganistana, napustila Kabul dok traju diplomatski napori da se i ostali bh. građani evakuiraju iz krizne regije.  

Prema informacijama Veleposlanstva i kontaktima sa bh. državljanima, preostala skupina se i dalje nalazi u sigurnoj zoni i čekaju prvu mogućnost za evakuaciju, saopćeno je iz MVP-a BiH.   

Krizni stožer Ministarstva vanjskih poslova BiH u suradnji s diplomatsko-konzularnom mrežom, posebno veleposlanstvima u Islamabadu, Londonu, Washingtonu, Ankari, Haagu i drugima, nastavlja intenzivne aktivnosti kako bi pomogli bh. državljanima koji čekaju evakuaciju.  

Također, u tijeku su aktivnosti da se građani grupiraju na manjem broju lokacija kako bi se olakšala njihova evakuacija.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?