Tri pića koja su najgora za zdravlje crijeva

01.05.2024.
u 14:33

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, umjetne arome, konzervanse i druge aditive za poboljšanje okusa, izgleda i trajnosti.

City Magazine izdvaja tri pića koja su najgora za zdravlje crijeva:

Energetska pića

Energetska pića, koja se često konzumiraju za brzo podizanje energije, mogu imati negativne učinke na zdravlje crijeva i pridonijeti nakupljanju visceralne masnoće.

Prepuna kofeina, šećera i umjetnih dodataka, ova visoko prerađena pića mogu poremetiti osjetljivu ravnotežu crijevnih bakterija, što dovodi do upala i probavnih problema. 

Gazirana pića sa šećerom

Pića puna velikih količina dodanih šećera, umjetnih aroma i konzervansa, poput gaziranih sokova, izazivaju pustoš na različite načine.

Brz dolazak šećera iz ovih pića može uzrokovati nagli porast šećera u krvi, što tjera tijelo da višak energije skladišti kao masnoću.

Osim toga, nedostatak vlakana i hranjivih tvari u gaziranim pićima dodatno pogoršava njihove štetne učinke na zdravlje crijeva, otvarajući put potencijalnim dugoročnim zdravstvenim komplikacijama.

Alkohol

Pretjerani unos može dovesti do štetnih učinaka na zdravlje crijeva, pridonijeti nakupljanju sala oko trbuha i drugim ozbiljnim zdravstvenim problemima, upozorava liječnica.

Određene vrste alkohola, osobito one s visokim udjelom šećera i kalorija, poput slatkih koktela i vina, mogu oštetiti zdravlje naših crijeva i potaknuti upalu, što u konačnici dovodi do probavnih smetnji i debljanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije