Jednostavani trikovi

Trik s guljenjem krumpira u 3 koraka je genijalan: evo kako ćeš ga oguliti brzo i 'čisto'

14.02.2021.
u 10:39

Jesi li ikada preskočila neki recept jer zahtijeva puno guljenja krumpira? 

Bez brige, i nama se to događalo…

Međutim, s ovim jednostavnim trikom to će postati prošlost 

Premda je krumpir vrlo ukusan i može se pripremiti na bezbroj načina, guliti ga je uistinu muka. Ne samo da se kora nakon toga može naći posvuda, u tom procesu moraš aktivno pokušati ne porezati si prste. Ipak, što ako ti kažemo da postoji trik za guljenje krumpira koji će riješiti ove probleme?

Zahvaljujući YouTubeovoj „Foody Tube“, otkrili smo bolji, brži i manje neuredan način guljenja krumpira. Zapravo se čudimo i tužni smo jer to nismo naučili ranije. Evo o čemu je riječ…

1. korak 

Stavi krumpir na radnu površinu „na bok“. Oštrim nožem zareži crtu oko središta krumpira. Krumpir vrti, tako da se početak i kraj crte povežu.

2. korak

Stavi krumpir u kipuću vodu i kuhaj ga onoliko vremena koliko je potrebno za recept.

Prema Foody Tubeu, ako kuhaš krumpir s kožom, u krumpir se „ulijeva“ više okusa. To je zato što je većina okusa krumpira zapravo u njegovoj koži.

3. korak

Skini koru tako što ćeš je jednostavno odlijepiti krenuvši od središta, i to je to!

Ovo je doista dobar i koristan trik. Ne samo da će krumpir biti ukusniji, nećeš se porezati, a i manje krumpira će otići u otpad, jer u procesu ne guliš dio stvarnog krumpira. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?