BEZ MUKE

Trik za čišćenje koji će vas oduševiti: Umjesto ribanjem, očistite pećnicu pomoću aluminijske folije

shutterstock
05.07.2020.
u 09:18

U pećnici se tijekom vremena skupljaju masne naslage i zagoreni ostaci hrane, a evo kako ćete ih očistiti.

Kada se radi o čišćenju, većina nas bi izbjegavala taj posao u širokom luku, pogotovo kad je riječ o čišćenju masnih naslaga i ostataka hrane. Ako pećnicu ne čistimo nakon svakog korištenja, masnoća i prljavština se nakupljaju i stvaraju velike probleme.

Iako postoje mnogi proizvodi koji su učinkoviti za čišćenje pećnice, ovaj trik koristi stvari koje već imate u kućanstvu, prenosi mirror.co.uk.

Sve što vam je potrebno za čišćenje pećnice je aluminijska folija i tableta za perilicu suđa.

Prvo izvadite policu iz pećnice te je umotajte u aluminijsku foliju. Stavite ih u kadu te napunite vodom, dok polica ne bude uronjena u vodu. Dodajte tabletu za perilicu suđa i ostavite da se namače dva sata. Nakon dva sata, rezultati ovog jednostavnog trika će vas oduševiti.

Bez masnoća i prljavštine, vaša polica izgledat će kao nova. Iako se čini kao magija, to se događa zbog kemijske reakcije između aluminijske folije i tablete za perilicu suđa.

Sada više nikada nećete morati ribati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije