Predviđanja se nisu obistinila

Trošarine ipak nisu dovele do masovnog poskupljenja osnovnih namirnica u BiH

21.03.2018.
u 12:00

Od 1. veljače u BiH je počela primjena izmijenjenog Zakona o trošarinama. Od toga dana gorivo je poskupjelo, a nakon toga i autobusne karte kod većine bh. prijevoznika, kako za gradske tako i za ostale linije, piše Večernji list BiH. Prije stupanja na snagu zakona, uz poskupljenje goriva, najavljivana su brojna poskupljenja proizvoda i usluga kao posljedica većih cijena goriva s obzirom na to da je promet sastavni dio plasmana svih proizvoda. Međutim, kako stvari za sada stoje, do masovnog poskupljenja životnih namirnica za sada nije došlo.

Uobičajena kretanja

Prema kretanju cijena u supermarketima u ovoj godini, vidljivo je kako poskupljenja nije bilo. Istina, kretanja cijena, što je uobičajeno, je bilo, pa su tako neki proizvođači povisili cijene svojih proizvoda, ali su ih drugi snizili, tako da se o nekom globalnom poskupljenju ne može govoriti. Cijene ulja, šećera, soli, mlijeka, kave i brašna zapravo su za sada ostale iste...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?