Zdravlje
Povratak na članak

Trovanje hranom među vodećim bolestima u FBiH

U ovoj godini je u dva slučaja u veleprodajnim skladištima zatečeno 16.088 kilograma pokvarene ili hrane s isteklim rokom upotrebe

Komentari 1

JU
jump3
19:58 04.12.2015.

Iz prve ruke sam se lično uvjerio da se masovno preštampavaju datumi na artiklima (datum proizvodnje i rok upotrebe)!!! Na radu u jednoj prehrambenoj firmi,specijalni printer za pomenute podatke koje printa na ambalaži prije pakovanja je prestao da radi.Poziva see firma koja servisira i održava ove uređaje koje imaju SVI PROIZVOĐAČI hrane,osim ako neko ne koristi štambilj/pečat sa datumom ;-) Nakon drugog poziva zašto ih još nema odgovaraju da su usput navratili do dvije firme da im izmjene tinte i brzo dolaze...itd Zapitali smo se koje su to firme pošto na tom potezu odakle dolaze nema proizvođača hrane!!!To su bile trgovačke firme sa svojim glavnim magacinima Edeka i Mahir d.o.o. što su nam ljudi i potvrdili uz konstataciju da često navrate i do Škafe !!! Redovne mušterije,redovno plačaju skupo održavanje ovih mašinica i nije ih ni briga šta rade sa njima.Mi samo predpostavljamo zar ne,a ne proizvode ništa!?

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.