priprema se sjednica

Tržni centri u FBiH u četvrtak otvaraju vrata?

klix.ba
26.05.2020.
u 17:47

Sjednica stožera je u pripremi i već se vrši kontaktiranje kako bi se sjednica održala što prije. Pretpostavljamo da će to biti sutra poslijepodnei da ćemo na toj sjednici prihvatiti preporuke da se dozvoli rad tržnim centrima, kaže Ajdinović

Postoji mogućnost da već u četvrtak budu otvoreni tržni centri širom Federacije BiH, kaže za Faktor direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Kako ističe, Krizni stožer Civilne zaštite bi sutra ili u četvrtak trebao imati sastanak na kojem bi trebala biti donesena ova odluka.

- Sjednica stožera je već u pripremi i maloprije sam razgovarao s tajnikom i već se vrši kontaktiranje kako bi se sjednica održala što prije. Pretpostavljamo da će to biti sutra u poslijepodnevnim satima i da ćemo na toj sjednici prihvatiti preporuke da se dozvoli rad tržnim centrima, kaže Ajdinović. 

- Svi članovi kriznog stožera moći će se sutra okupiti i ovu odluku jednoglasno donijeti kao i sve prethodne. Ugostiteljski objekti ostaju pod mjerama koje su do sada bile, i u zatvorenom prostoru neće biti dozvoljen rad u pružanju ugostiteljskih usluga. To je stav kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH, prema podacima kojima u ovom trenutku raspolažem. Kada je u pitanju okupljanje u javnim prostorima, na otvorenom će se moći okupiti maksimalno 100 ljudi, a u zatvorenom 50 tamo gdje je to mjerama ranije dozvoljeno – pojašnjava Ajdinović.

Federalni stožera civilne zaštite naredbu o zatvaranju tržnih centara donio je 18. ožujka, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?