POGINUO U AFGANISTANU

Tuga u Sesvetama: Josip je bio marljiv i pošten. Nedavno se oženio i dobio dijete...

24.07.2019.
u 16:24

Ispred Josipove obiteljske kuće u Sesvetama parkirano je nekoliko automobila Hrvatske vojske te vozilo Hitne pomoći s registracijama HV-a

Odgovornost za samoubilački napad u srijedu u Kabulu u kojemu je poginuo jedan i ranjena dvojica hrvatskih vojnika preuzeli su talibani. Josip Briški (27) iz Sesveta podlegao je ozljedama nakon što se bombaš samoubojica zabio u jedno od vozila u konvoju na putu prema zračnoj luci. 

Kako je ispričao susjed za 24sata bio je marljiv i pošten. - Rijetko sam ga viđao otkad je otišao u vojsku. Nedavno se oženio i dobio dijete - kaže susjed. Kao mladić, prije no što se priključio vojsci, Josip je, pričaju susjedi, radio kao dostavljač. Uvijek je bio pristojan. Neki kažu da ne pamte da je ikada prošao, a da ne bi pozdravio. 

Ispred njihove obiteljske kuće u Sesvetama parkirano je nekoliko automobila Hrvatske vojske te vozilo Hitne pomoći s registracijama HV-a. S obitelji je cijeli dan i doktorica, a veliki broj pripadnika HV-a dolazi im izraziti sućut. 

Briški je u Hrvatskoj vojsci bio pet godina, a misija u Afganistanu bila mu je prva međunarodna misija. Bio je pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Tamo je bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga.

Druga dvojica ranjenih iz Osijeka su i Vinkovaca. Jedan je 1987. godište i u sustavu HV-a je 12 godina, dok je drugi također rođen 1992. godine te je pet godina u vojsci.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?