Helezov sestrić

Tukar ostao vijećnik iako je Hrvatima prijetio ubojstvom

tukar
Foto: agencije
17.11.2014.
u 09:14

Osim kavanske tučnjave zbog koje je osuđen uvjetno Elvis Tukar “proslavio se” i otvorenim prijetnjama vijećniku HDZ BiH Miroslavu Zeliću kojemu je na sjednici Općinskog vijeća poručio: “Pobili smo vas ‘93., pobit ćemo vas opet”

Može li netko tko je uvjetno osuđen nastaviti normalno raditi u institucijama vlasti? Pitanje je to kojim bi se, na inicijativu Grete Kune, vijećnice HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Bugojna, trebalo pozabaviti Povjerenstvo za praćenje etičkog kodeksa općine Bugojno kao i Središnje izborno povjerenstvo BiH. Naime, iako ga je Općinski sud u Bugojnu prije mjesec dana osudio na osam mjeseci uvjetno zbog napada na Benjamina Hajdarevića, Elvis Tukar, vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Bugojna, ponaša se kao da uvjetne kazne u trajanju od osam mjeseci nikad nije ni bilo.

Fizički napad

Tukar, inače sestrić Zukana Heleza, federalnog ministra za pitanja branitelja, zajedno s ujakom i Midhatom Palićem 8. rujna 2013. godine sudjeluje u fizičkom napadu na Benjamina Hajdarevića. Dogodilo se to u Hajdarevićevom ugostiteljskom objektu u Bugojnu naočigled njegove četverogodišnje kćeri. Zbog napada i nanesenih ozljeda, ali i trauma koje je proživjela Hajdarevićeva malodobna kći, sva trojica nasilnika osuđena su na po osam mjeseci uvjetno. “Smatram nedopustivim da jedna pred sudom osuđena osoba nastavlja obavljati javnu dužnost kao da se ništa nije dogodilo. Zbog toga sam na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća odlučila zatražiti da se preispita može li Tukar i dalje biti vijećnik. Smatram da se time treba pozabaviti Povjerenstvo za praćenje etičkog kodeksa općine Bugojno koje bi, smatram, svakako trebalo zatražiti i očitovanje SIP-a BiH o ovom pitanju”, kaže za Vecernji.ba Greta Kuna, vijećnica HDZ BiH. Inicijativa vijećnice HDZ BiH naišla je na otpore kod većine vijećnika, čak i nelagodu.

Bugojanski “Komšić”

Vlatko Glavaš, predsjedatelj Općinskog vijeća, izabran voljom Bošnjaka na ovu poziciju koja inače pripada Hrvatima zbog čega je zaradio nadimak “bugojanski Komšić”, nevješto se odbio očitovati o inicijativi vijećnice Kune. “Kod većine bošnjačkih vijećnika mogla se primijetiti očita nelagoda što otvaram ovu temu”, objašnjava za Večernjak Kuna. Osim kavanske tučnjave zbog koje je osuđen uvjetno Elvis Tukar “proslavio se” i otvorenim prijetnjama vijećniku HDZ BiH Miroslavu Zeliću kojemu je na sjednici Općinskog vijeća poručio: “Pobili smo vas ‘93., pobit ćemo vas opet”. Poznat je i po stalnim uvredama na račun hrvatskog naroda, njegova jezika i institucija na što je Kuna i ranije upozoravala Povjerenstvo za praćenje etičkog kodeksa te pisala SIP-u. Na Tukarovo dosadašnje ponašanje izostala je reakcija mjerodavnih institucija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?