Promocija

Turistički klaster Hercegovine počeo je “invaziju” na europske sajmove

klaster
Foto: Dušan Musa
1/2
21.01.2016.
u 07:00

Novi oblik izobrazbe u suradnji s Institutom za turizam i zaštitu okoliša iz Mostara i Fakultetom za hotelijerstvo iz Opatije

‘Invaziju’ na turističke sajmove u Europi u dva prva ovogodišnja mjeseca pripremio je Turistički klaster Hercegovine, piše Večernji list BiH. Za početak četvrte godine djelovanja Klaster je planirao nastupe na šest sajmova, o čemu Stipe Primorac, predsjednik Klastera, kaže: - Ovo je razdoblje godine kada su aktivnosti pojačane po pitanju posjeta međunarodnim sajmovima turizma. Znači, razdoblje kada je tzv. mrtva sezona u turizmu je tradicionalno vrijeme kada se obilaze sajmovi. Spletom “sretnih“ okolnosti imamo neke mogućnosti, zahvaljujući dobro uspostavljenoj suradnji s međunarodnim organizacijama koje su naši sponzori i donatori za sve posjete sajmovima, taj program i realizirati.

Pet sajmova

Ovih dana sa sajma u Beču vratilo se izaslanstvo Klastera, a pred nama je veljača, kada ćemo posjetiti pet sajmova. Prvi u nizu je u Münchenu, jedan od većih EU sajmova. Po prvi put ćemo se predstaviti na sajmu u Herningu, u Danskoj. To je najveći sajam u Skandinaviji. Očekujemo na tom tržištu proboj, već smo osjetili da je to tržište odakle dolaze gosti veće platežne moći. Očekivanja za sljedeće razdoblje su povećana, pa je zanimanje članica Klastera veliko, tako da će 15 ljudi putovati u Herning. Ići ćemo i u Milano na jedan od najvećih sajmova u svijetu, po procjeni treći po veličini nakon Londona i Berlina.

Promocija Hercegovine

Slijedi odlazak na sajam turizma u Beograd te Prag, tako da će aktivnosti članica Klastera u sljedećem mjesecu biti podređene promociji Hercegovine na međunarodnim sajmovima. Istodobno, kreće novi oblik izobrazbe u suradnji s Institutom za turizam i zaštitu okoliša iz Mostara i Fakultetom za hotelijerstvo i menadžment iz Opatije. Prvi put slijedi izobrazba slastičara specijalista i kuhara režijske prehrane, ističe Stipe Primorac, direktor Klastera. Zanimljivo, u Klasteru ističu da su proteklih godina na većini sajmova, u prvom redu Londonu, Berlinu, Varšavi…, bili i jedini predstavnici BiH. Djelatnost klastera nije dovoljno prepoznata, pa su sva ta putovanja i troškove za rad Klastera financirali međunarodni donatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije