Jusko - Koč:

Turska za projekat putnog povezivanja Sarajeva i Beograda

Jusko - Koč
09.03.2017.
u 14:45

 Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko razgovarao je danas s veleposlanikom Republike Turske u BiH Haldunom Kočom. Glavna tema bio je projekt povezivanja Sarajeva i Beograda autocestom i brzom cestom, koji je inicirao turski ministar ekonomije Nihat Zeybekči, priopćeno je iz Ministarstva komunukacija i prometa BiH.

Nakon što je s ministricom građevinarstva, prometa i infrastrukture Republike Srbije Zoranom Mihajlović uputio pismo ministru Zeybekčiju, u kojem je izrazio spremnost i zainteresiranost BiH i Srbije da se ovakav regionalni infrastrukturni projekat pokrene, ministar Jusko je od veleposlanika dobio informaciju da Turska i dalje potpuno stoji iza obećanja da će podržati projekt izgradnje autoceste i brze ceste koja će povezivati glavne gradove BiH i Srbije.

Uvjet turske strane da se krene u realizaciju izgradnje moderne prometnice između Beograda i Sarajeva je da se što prije odredi i usuglasi jedna ruta autoceste, odnosno brze ceste te spojna točka na granici između BiH i Srbije.

Ministar Jusko zahvalio je turskom veleposlanika na podršci za ovaj projekt, a u idućem razdoblju sazvat će sastanak s entitetskim ministrima i direktorima entitetskih javnih kompanija koje se bave gradnjom autocesta te predstavnicima Vlade Republike Srbije kako bi se ubrzale aktivnosti u vezi s određivanjem konačne rute kojom će ići autocesta i brza cesta između Beograda i Sarajeva.

Nakon što bude određena konačna ruta, ministar Jusko će o svemu obavijestiti predsjedatelja i članove Vijeća ministara BiH kako bi se moglo nastaviti s konkretnom realizacijom projekta i definiranjem suradnje i obaveza Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?