Problemi u Federaciji

Tužbe zaposlenika možda najveći društveni problem, dugovanja će doseći milijardu KM

novac
29.04.2016.
u 15:48

U zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade „prvi put je službeno otvoreno pitanje problema tužbi prema svim razinama proračuna“ i došlo se do saznanja da je to možda najveći društveni problem

Federalni premijer Fadil Novalić, govoreći o proračunskim obvezama u Federaciji po osnovu velikog broja tužbi zaposlenika u javnom sektoru, naveo je da će dugovanja, računajući i županijsku razinu, doseći milijardu KM. Što se tiče Federalne vlade, razmišlja se da budu pretvorena u javni dug.

"Već je isplaćeno 40 milijuna KM obveza, prispjelo ih je još 50 milijuna, a u pripremi je 70 milijuna", kazao je premijer, javlja Fena. 

U zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade „prvi put je službeno otvoreno pitanje problema tužbi prema svim razinama proračuna“ i došlo se do saznanja da je to možda najveći društveni problem.

„Zgranuti smo dimenzijom događaja“, kazao je premijer Novalić i dodao da nikad više ne treba dozvoliti da na taj način bude „napadnuta" država.

"Bili smo zaprepašteni s činjenicom da takve tužbe idu od četiri-pet tisuća do čak 118.000 KM na osnovu tri-četiri godine", njegove su riječi.

Sve je izvedeno korištenjem ne baš jasnih odredbi radnopravnog zakonodavstva, kao i mehanizma sudstva, ali i zbog slabe obrane Federacije, kazao je federalni premijer. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?