Nakon napada u Parizu

Sastanak sigurnosnih institucija, podignuto stanje pripravnosti i u BiH

pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.01.2015.
u 22:05

Tužiteljstvo BiH održalo sastanak s OSA-om i Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH

Nakon današnjeg napada na redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo u Parizu, u kojem je ubijeno 12 osoba, a 11 ranjeno, čelni ljudi Tužiteljstva BiH i Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA) održali su hitan sastanak na kojem su razmatrali sigurnosne prilike u BiH.
Dogovoreno je da se u BiH s obzirom na sve što se događa, a i zbog ozbiljnosti događaja u svijetu, dodatno podigne stanje pripravnosti. 
Sastanak su tijekom popodnevnih sati održali direktor OSA-e Almir Džuvo i glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović. 

Salihović je o terorističkom napadu na novinare, ali i o sigurnosnoj situaciji u BiH danas razgovarao i sa Direktorom za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsadom Vilićem. 

U protekloj godini sigurnosne institucije naše zemlje uhitile su 26 osoba koje se dovode u vezu s vehabijama, a od njih je u pritvoru samo Husein Bilal Bosnić protiv kojeg je podignuta optužnica.

"Odlučeno je da se povećaju sigurnosne mjere, a s ciljem zaštite od eventualnih terorističkih opasnosti", rečeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Francuski Le Monde objavio je na Twitteru da ima potvrdu policije kako su otkriveni identiteti trojice napadača na redakciju francuskog satiričkog tjednika Charlie Hebdo pri čemu je ubijeno 12 ljudi. La Liberation javlja kako su dvojica napadača francusko-alžirskog podrijetla braća Said Kourachi i Cherif Kourachi stari 32 i 34 godine rođeni u Parizu, a prošlog su ljeta u Francusku došli iz Sirije. Treći osumnjičeni Hamyd Mourad star je 18 godina te je rođen u Reimsu. Prema pisanju La Liberation, trojica osumnjičenih uhićeni su u Reimsu no tu informacija nije potvrdilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?