premašili normu

Tužiteljstvo BiH prošle godine podiglo rekordan broj optužnica

tužiteljstvo
11.01.2016.
u 11:38

Tužiteljstvo BiH priopćilo je danas da je tijekom prošle godine podiglo optužnice u 195 predmeta protiv 431 osobe, što je, kako je istaknuto, najviše podignutih optužnica u jednoj godini od kada je formirana ova pravosudna institucija.

Za ratne zločine podignuto je 59 optužnica protiv 135 osoba, što je najviše do sada, a donesene su i tužitejske odluke u svim predmetima kategorije "dva" koji su u fazi istraga proslijeđeni iz tužitejstva Haaškog suda na procesuiranje, navodi se u priopćenju iz Tužiteljstva BiH.

Prema utvrđenim normativima, ostvarena je norma Tužiteljstva BiH 159 posto, a kvalitet rada Tužiteljstva BiH 92 posto, ističe se u priopćenju.

Najveća norma od 223 posto ostvarena je u Posebnom odjeljenju za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, prenosi Prvi.tv

- Ostvareni rezultati daju nam motivaciju za još bolji rad u 2016. godini u borbi protiv ratnih zločina, organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i svih drugih krivičnih djela iz naše nadležnosti, što je u interesu vladavine prava i svih građana BiH - navode iz Tužiteljstva BiH,

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije