nakon prijave HNS

Tužiteljstvo HNŽ-a formiralo predmet o izbornim prevarama u Mostaru

Denis Kapetanovic/Pixsell
23.12.2020.
u 19:13

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije je na osnovu kaznene prijave Hrvatskog narodnog sabora BiH danas naredilo provjere navoda o prevarama na izborima koji su nakon 12 godina u nedjelju 20. prosinca održani u Mostaru.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič.

"Prijava je zaprimljena od Hrvatskog narodnog sabora BiH i predmet je već formiran. Policija postupa i istražuje te navode pod nadzorom Tužteljstva", kazala je Rajič.

Naime, HNS na čelu sa Draganom Čovićem koji je ujedno i lider HDZ-a BiH dan nakon završetka izbornog procesa u Mostaru uputio je kaznenu prijavu uz tvrdnju da je analizom konačnog biračkog popisa za Mostar uočen veliki nerazmjer u broju prijavljenih birača na većinskim hrvatskim gradskim područjima koja su ujedno i izborne jedinice.

Tada su izrazili sumnje da su se bošnjački birači iz istočnog dijela grada fiktivno prijavljivali na nove adrese stanovanja u zapadnome dijelu Mostara samo zbog izbora kako bi utjecali na promjenu rezultata i otimanja nekoliko vijećničkih mandata Hrvatima.

Čović je zbog sumnje u regularnost izbornog procesa u Mostaru pisao i predstavnicima Europske unije, a mostarski HDZ svakih sat vremena danas javnost upozorava na moguće malverzacije i podsjeća kako SIP još nije objavio konačne rezultate izbora u Mostaru.

Glasački listić koje je Gradsko izborno povjerenstvo nakon prijave tehničkih grešaka po naredbi SIP pregledala i ispravila danas su zajedno sa svim izborim materijalom od nedjeljnih izbora upućeni SIP-U u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?