Grlić Radman u Kreševu

Tvornica Stanića u Kreševu šalje poruku Hrvatima da ulažu u svoj zavičaj

15.04.2021.
u 17:57

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman u okviru dvodnevne radne posjete Bosni i Hercegovini danas je posjetio tvornicu "Stanić Bevrages" i Franjevački samostan u Kreševu.

Radman je ocijenio dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovni vrlo uspješnom. Kako je kazao, program posjete je bio veoma bogat, posjetio je najvažnije institucije i visoke dostojanstvenike vjerskih zajednica, a predstavio je dokument o kojem će Hrvatska raspravljati na Vijeću za vanjske poslove u Briselu. 

U Franjevačkom samostanu u Kreševu posjetio je muzej, za koji je kazao da svjedoči hrvatskom identitetu i snažnoj ukorijenjenosti Hrvata u BiH.

- Ugodno sam iznenađen sa svim ovim eksponatima. Radi se o jednom od najstarijih muzeja u BiH. Vlada Republike Hrvatske sve ovo finansijski potpomaže i nastavit će to raditi kako bi sačuvala radna mjesta u BiH i kako bi Hrvati ostali u svojim zavičajima - rekao je Grlić Radman. 

Ističe da je Hrvatska ispunila svoje vanjskopolitičke ciljeve i globalno je vidljiva u međunarodnoj zajednici, zbog čega jača njena odgovornost prema susjednim zemljama.

- BiH je naše neposredno susjedstvo, zemlja s kojom dijelimo granicu više od 1.100 kilometara i u kojoj su Hrvati autohtoni narod. Govorili smo o potrebi izmjene Izbornog zakona koja bi uklonila svu diskriminaciju i nejednakost, kako bi se svi građani BiH osjećali komforno. Hrvatska će pomagati funkcionalnu stabilnu i sigurnu BiH - rekao je. 

Navodi da je Hrvatska advokat Bosne i Hercegovine na evropskim forumima, jer, kako je kazao, ono što je Hrvatska ostvarila, a to su članstva u Europskoj uniji i NATO savezu, također želi  Bosni i Hercegovini.   

Osvrnuo se i na postrojenja tvornice "Stanić Bevrages" koja proizvodi "Juicy" sokove, za koja je kazao da su veoma impresivna i šalju poruku Hrvatima koji se žele vratiti u BiH da to učine i ulažu u svoj zavičaj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije