Čapljina - problem posrnulih poduzeća

Tvrtke Konstruktor i Zvečevo zatvorile 250 radnih mjesta

05.06.2017.
u 07:19

Cijela regija, država pa tako i Čapljina loše su prošle u privatizaciji. Za razliku od okruženja, Čapljina je u tim teškim vremenima sačuvala urbanistički sklad, ali zato gubi industriju. U tom nizu delikatni su slučajevi GIP-a Neretva, a posebice Tvornice keksa i vafla “Lasta”. Obje tvrtke neuspješno su privatizirane - dokapitalizirane od poduzeća iz Hrvatske - splitskog Konstruktora i Zvečeva iz Požege. Epilog je da je u samo tri godine Čapljina ostala bez 250 radnih mjesta. Ulaze u te dvije tvrtke još samo rijetki i to tek da ih otvaraju, zaštitari i posljednji računovođe.

Agencija za privatizaciju

U prvom slučaju Agencija za privatizaciju HNŽ-a uručila je predstavnicima splitskog Konstruktor inženjeringa potvrdu o ispunjavanju svih obveza iz kupoprodajnog privatizacijskog ugovora za čapljinsko poduzeće GIP Neretva. Zamjenik ravnatelja Agencije za privatizaciju HNŽ-a Mihajlo Butigan ustvrdio je kako je privatizacija GIP-a Neretva primjer uspješne privatizacije...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?