prognoza

U BiH danas oblačno, u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina

kisa
12.04.2018.
u 09:17

U zapadnim područjima Bosne i Hercegovine jutros je pretežito oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom. U ostalim dijelovima BiH je malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Bugojno i Srebrenica 8, Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Zenica 9, Sarajevo i Tuzla 10, Banja Luka, Doboj, Sanski Most i Zvornik 11, Bijeljina, Brčko, Grude, Široki Brijeg i Stolac 12, Mostar i Trebinje 13, Bihać 15 i Gradačac i Neum 16.

U Krajini i na zapadu Bosne danas se očekuje pretežito oblačno vrijeme. U ostatku BiH će biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Prijepodne će biti s kišom ili slabim pljuskovima, ponegdje u Krajini i na jugozapadu Bosne.

U večernjim satima ili u noći s četvrtka na petak očekuje se u cijeloj BiH naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima, a ponegdje i grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren, na zapadu Bosne povremeno s jakim udarima, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?