prognoza

U BiH krajem lipnja još toplije, moguće i tropske noći

vrucine
17.06.2019.
u 16:22

U Bosni i Hercegovini se za početak tjedna prognozira znatno svježije vrijeme u odnosu na protekli, dok se od 24. lipnja očekuju više temperature uz moguću pojavu tropskih noći.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, ovaj tjedan se očekuje umjereno oblačno vrijeme s povremeno sunčanim razdobljima. U poslijepodnevnim satima je moguća kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom i gradom. Na jugu zemlje prognozira se više sunčanih sati, a padaline su moguće samo u sjevernim područjima Hercegovine, prenosi Anadolija. 

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 13 i 18 stupnjeva Celzijusa, a na jugu zemlje do 21 stupanj. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 24 i 28, a na jugu zemlje do 32 stupnja. 

U razdoblju od 24. do 30. lipnja prema raspoloživim podacima usljed južnog strujanja prognozira se toplije i stabilnije vrijeme s više sunčanih intervala.

Maksimalne temperature zraka prelazit će trideset stupnjeva, a nije isključena i pojava tropskih noći.

Jutarnje temperature kretat će se u rasponu od 15 do 22, a maksimalne dnevne između 27 i 35 stupnjeva Celzijusa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?