Upaljen crveni meteoalarm

U BiH obilna kiša, u Hercegovini će pasti i 100 litara po četvornom metru

06.10.2015., Zagreb - Kisno vrijeme u Zagrebu. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
10.10.2015.
u 12:54

Uz obilne oborine, koje će ponegdje lokalno prelaziti 100 litara po četvornom metru, u Hercegovini će biti i jaki udari juga

 

Prema najavama FHMZ-a, danas nas čeka pravo nevrijeme. Naime, danas se očekuje oblačno vrijeme s jakom kišom, a obilne oborine bit će u Hercegovini. U Bosni se očekuje između 25 i 60 litara oborina po četvornom metru. U Hercegovini se očekuje između 50 i 100 litara po četvornom metru, lokalno i više od 100 litara. Vjetar će biti većinom umjerene jačine, s jakim udarima, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Poslijepodne na jugu zemlje se očekuju i jaki udari juga. Temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje od 13 do 18 stupnjeva. I u nedjelju neće biti većih promjena. Bit će oblačno vrijeme s kišom. Očekuje se uglavnom između 10 i 20 litara oborina po metru. U zapadnim i sjevernim područjima Bosne očekuje se od 20 do 40 litara po četvornom metru. Temperature će biti slične subotnjim. Početak novog radnog tjedna, prema najavama, nosi oblačno vrijeme sa slabijom kišom u jutarnjim satima u središnjim, sjeveroistočnim i istočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana očekuje se smanjenje naoblake. Prema sadašnjim najavama, u utorak bi trebalo biti više sunčanog vremena prijepodne, dok će u drugoj polovini dana biti novo naoblačenje sa zapada koje će u noći na srijedu uvjetovati kišu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije