COSCO Shipping

U BiH se otvara predstavništvo najveće kineske brodarske kompanije

23.09.2018.
u 20:00

Inicijativa kineskoga predsjednika Xija Jinpinga “Jedan pojas, jedan put”, koja za cilj ima oživljavanje starih i uspostavljanje novih kopnenih i morskih puteva između Azije, Afrike i Europe, dobiva svoje konkretne oblike i u BiH. Kako doznaje Fena, najveća kineska brodarska kompanija COSCO Shipping, vlasnici grčke luke Pirej i vlasnici treće svjetske kontejnerske flote, u utorak, 25. rujna, svečano će inaugurirati svoje predstavništvo i u Sarajevu.

Značajna točka

Na taj način se BiH etablira kao značajna točka na morskom putu svile te povezuje s kineskim lukama u Istočnom kineskom moru i gradovima, kao što su Šangaj, Ningbo, Xingan, Kingdao itd. COSCO Shipping Lines je državna kineska tvrtka sa sjedištem u Šangaju, specijalizirana za međunarodni i domaći cargo brodski promet, kao i vezane servise. Prema podacima od srpnja ove godine, ukupna flota ima 1118 plovila s ukupnim kapacitetom od 91,77 milijuna tona nosivosti tereta, kapaciteta 2,21 milijun TEU-a, što je čini trećom flotom na svijetu po veličini. Inicijativa “Jedan pojas, jedan put” nastala je kao ideja 2013. i u proteklih pet godina razvijala se i dobila konkretne institucije, financijske fondove i strateške dokumente.

Predstavništva u regiji

Smještena na morskom putu svile, BiH se nalazi među 70-ak država potpisnica inicijative koja za cilj ima povezivanje ljudi, ideja, dobara naroda i država Azije, Afrike i Europe kroz široku lepezu projekata od obostrane koristi. Prije ureda u Sarajevu, kompanija je u jugoistočnoj Europi otvorila podružnice u Kopru, Rijeci i Beogradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije