Vrijedna donacija

U BiH stižu cjepiva iz SAD-a, pola milijuna doza Moderne i 168 tisuća J&J

06.12.2021.
u 13:07

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država obavijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine o donaciji cjepiva za zdravstveni sustav BiH.

Kako se navodi u diplomatskoj noti, donacija se sastoji od 500.080 doza cjepiva Moderna putem bilateralne donacije i 168.000 doza Johnson & Johnson cjepiva putem COVAX mehanizma.

Doze Moderninih i Johnson & Johnson cjepiva ponuđene su umjesto ranije spominjanih Pfizer cjepiva.

Cjepiva će biti dopremljena čim bh. vlasti potpišu memorandum o odricanju od odgovornosti, što je zahtjev proizvođača, a ne vlasti SAD-a.

U noti se izražava zadovoljstvo da dvije zemlje zajedno sudjeluju u koordiniranim i multilateralnim naporima usmjerenim na zaustavljanje pandemije.

O donaciji cjepiva SAD-a priča se već skoro pola godine, a proces imunizacije u našoj zemlji još uvijek je u početnoj fazi. Po službenoj statistici procenat cijepljenih  je samo 22 posto, a u nekim velikim gradovima on je čak i ispod 15 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?