Migrantska kriza

U BiH ulaze i pripadnici poraženih islamističkih vojnih formacija, koji ne prezaju ni od čega

Autori: SRNA, Vecernji.ba
27.06.2020.
u 15:38

Prvi čovjek Granične policije BiH Zoran Galić kazao je da su od početka godine policajci spriječili 4.880 osoba da prijeđu ilegalno granicu.

Ponovio je da njegovoj instituciji nedostaje više od tisuću ljudi da bi se uspješno nosio s izazovima.

 - Suočavamo se sa sve većim zadacima. Jedan od najvećih izazova sa kojima se borimo su nezakonite migracije, a 2020. godina donijela je sa sobom i globalni problem – pandemiju koronavirusa. Stalno smo u manjku s kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima, što dodatno otežava rad policajaca koji se nadljudskim naporima bore da adekvatno zaštitite granice - rekao je Galić.  

On je naglasio da su policajci u dodiru sa ilegalnim migrantima, među kojima ima i onih koji dolaze kao pripadnici poraženih islamističkih vojnih formacija, koji ne prezaju ni od čega.

- Tek na petom, šestom mjestu su oni migranti čije zemlje su zahvaćene ratom te nastoje ući u zemlje Europske unije - rekao je Galić.

Prema njegovim riječima, Granična policija ima 2.117 policijskih službenika, a, prema sistematizaciji, nedostaje 309 za obavljanje redovitih aktivnosti u nadzoru granice.

- Pratimo stanje nezakonitih migracija duž cijele granice BiH, te na osnovu analize rizika preraspoređujemo policajce na dijelove granice gdje je zabilježen najveći migracijski pritisak - naglasio je Galić.

On je dodao da su kao ispomoć angažirani i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Agencije za istrage i zaštitu, te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije