Analiza računala

U BiH vještačen 2461 predmet računalnih sustava

20.10.2015.
u 06:15

Programom rada Agencije za forenzična ispitivanja i vještačenja za 2014. predviđeno je da se prioritetna pozornost posveti stvaranju uvjeta za realizaciju zakonom propisanih nadležnosti. Kao prioritetne aktivnosti planirane su, između ostalog, aktivnosti u vezi akreditacije Agencije u skladu s međunarodnim standardima, kadrovsko popunjavanje Agencije, specijalističke edukacije kadrova te obavljanje raznih forenzičnih vještačenja, navodi se u izvješću o financijskoj reviziji Agencije za forenzična ispitivanja i vještačenja za 2014.

Realizirani ciljevi

Agencija je realizirala osnovne ciljeve utvrđene programom rada za 2014. godinu. Pokrenuti su postupci za zaključivanje protokola o suradnji u području forenzičnih ispitivanja i vještačenja s relevantnim institucijama Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Turske. Izrađeni su podzakonski akti vezani uz rad Agencije. Prema podacima navedenim u izvješću o radu, u Agenciji su u 2014. vršena forenzična vještačenja u četiri laboratorija. U laboratoriju za vještačenje računalnih sustava, na osnovi 38 naredbi, vještačen je ukupno 2461 predmet.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?