Obljetnica Armije BiH

U Bihaću plakati kojima se traži istina o generalu Vladi Šantiću

17.04.2016.
u 07:00

Na plakatu, uz generalovu fotografiju, stoji i pitanje Tužiteljstvu US županije - zašto šutite?

Središte Bihaća osvanulo je oblijepljeno upravo na obljetnicu utemeljena Armije BiH plakatima generala HVO-a i HV-a Vlade Šantića koji je nestao i ubijen pod još uvijek pravosudno nerasvijetljenim okolnostima zbog opstrukcija više državnih i federalnih institucija, piše Večernji list BiH. Izuzev na Facebook stranici “Potpora obitelji generala Vlade Šantića”, ova informacija zatajena je u javnim servisima.


“Na obljetnicu 5. korpusa Armije BiH, u kojem su se borili mnogi časni ljudi zajedno rame uz rame s vojnicima HVO-a protiv srpskih postrojbi u području gdje nije bilo nikakvih sukoba između Hrvata i Bošnjaka i gdje su, uz pomoć Hrvatske vojske, i uspjeli deblokirati okruženi Bihać i spasiti ga da ne postane nova Srebrenica, kojim je, nažalost, zapovijedao Atif Dudaković, osoba izravno odgovorna za odvođenje generala Šantića u nepoznato, osvanuli su plakati na kojima se otvoreno proziva i poziva Tužiteljstvo i ostale odgovorne institucije da se konačno aktiviraju u predmetu likvidacije generala Šantića, slučaja koji jedini narušava prijateljske odnose ondašnjeg stanovništva”, navodi se na FB stranici te dodaju i fotke s plakatima.

Dodaje se kako veliki broj građana otvoreno podržava istragu u ovom slučaju i daje potporu obitelji Šantić i poziva na suđenje odgovornima u ovom slučaju, ali i u drugim slučajevima ratnog zločina i kriminalnih aktivnosti. 
Na plakatu, uz generalovu fotografiju, stoji i pitanje Tužiteljstvu US županije - zašto šutite? Istodobno sa sve glasnijim prozivanjem generala Atifa Dudakovića i nekadašnjeg zapovjednika Vojne policije Armije BiH Hamdije Abdića Tigra za nestanak generala Vlade Šantića, stigao je i odgovor Abdićeva brata Hakije koji je zaprijetio da će podići revoluciju ako ga se uhiti zbog ovog slučaja. 


“U BiH su odavno zreli uvjeti za dizanje revolucije. Ovo bi bio jedan od razloga i povoda jer Hamdija Abdić Tigar nije bilo tko ni u BiH ni u Bihaću. Oslobađanje BiH ‘95. krenulo je iz Bihaća. Peti korpus je oslobodio najviše teritorija u BiH. Danas također treba osloboditi BiH od nakaradnog sustava. Zato bih digao revoluciju, jednim udarcem - sve muhe”, rekao je Hakija Abdić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?