oprezno

U bočici za vodu nakuplja se puno bakterija, evo koliko često je morate prati

shutterstock
14.07.2020.
u 07:28

Plastične ili staklene, svejedno je - bitno je da ih održavamo čistima, a evo koliko često bi ih trebalo oprati.

Jedan od savjeta koji čujemo svakog ljeta kada stignu topli dani je da uvijek kraj sebe imamo bočicu vode kako bismo ostali hidratizirani. 

Kako piše Delish, boce za višekratnu upotrebu moraju se stalno čistiti i dezinficirati, tvrdi Janily Hutchings, stručnjakinja za sigurnost hrane.

Možete je oprati i u perilici posuđa, ali jednako je učinkovito i pranje na ruke. Običan deterdžent za pranje suđa i topla voda dovoljni su za održavanje boce čistom i za uklanjanje bakterija. Ostavite da se potpuno osuši, a prije korištenja prebrišite ju krpom.

Ipak, ako je bočica poprimila neugodan miris treba se malo više potruditi. Uzmite soda bikarbonu i vodu i napunite bočicu u omjeru 50:50. Ostavite da stoji 10 minuta, a onda izribajte četkicom za pranje boca.

Na kraju sve dobro isperite toplom vodom i ostavite da se posuši na zraku.

Na pitanje koliko je često treba čistiti, odgovor je - svaki dan! Jednom tjedno možete ju detaljnije očistiti metodom sa soda bikarbonom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?