Alarmantna situacija

U bolnicama u SBŽ-u gotovo da nema slobodnog kreveta, pacijenti će se smještati i u domove zdravlja

sbž bolnica
03.04.2021.
u 08:42

Epidemiološka situacija na području Srednjobosanske županije je alarmantna. U svih pet bolnica gotovo da nema slobodnog kreveta, svi respiratori skoro su zauzeti, a zdravstveni radnici su na izmaku snaga u borbi protiv koronavirusa, navodi federalna.ba.

- Došli smo do potpune popunjenosti, situacija je time teža jer je veliki broj pacijenata koji su tek pristigli, tako da je mogućnost rotiranja bitno smanjena – ističe prim. dr. Emir Abdulović, direktor Bolnice za plućne bolesti.

Ono što posebno brine je da će se zbog težine stanja dio pacijenata uskoro upućivati na liječenje u domove zdravlja do oslobađanja bolničkih kapaciteta.

- Pitanje je samo hoćemo li zaista moći zbrinuti sve ljude na način da su hospitalizirani oni koji trebaju. Situacija je zaista alarmantna, teška – poručuje dr. Abdulović

 

Ključne riječi

Komentara 1

VO
Volimrukomet
09:31 03.04.2021.

Kako se sjecam u veljaci i ozujku se u jako puno gradova vrsila Desinfekcija ulica sa mirisom klora tj. reda radi i postavljali neki tuneli jedini u Evropi. Uz to su sportse dvorane bile pune kreveta sa puno manje zaraženih.StoSto je reci, nema donacija više ili nema potrebe? A gdje su ti kreveti sad? Dobro za respiratore, reda radi znamo da su tu i da ne funkcioniraju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?