sjednica

U četvrtak o posljedicama krize u "Agrokoru" u BiH

Agrokor
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.05.2017.
u 10:04

Savjet ministara BiH trebalo bi da u četvrtak, 4. svibnja, razmatra informacije o posljedicama krize "Agrokora" na ekonomiju u BiH čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Na dnevnom redu sjednice je i zahtjev Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za dostavljanje informacije o posljedicama krize "Agrokora" na ekonomiju u BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH. 

Pred ministrima će se naći uputstvo o ministarskim konferencijama u sistemu koordinacije procesa europskih integracija, te lista predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja radnih grupa za europske integracije, čiji je predlagač Direkcija za europske integracije BiH. 

Bit će riječi i o Nacrtu sporazuma o financiranju Programa aktivnosti za BiH za prošlu godinu između EU, koju predstavlja Europska komisija, i BiH, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Savjeta ministara BiH, sa osnovama za njegovo zaključivanje. 

Savjet ministara BiH razmotrit će nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o suradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja EU. 

Na dnevnom redu sjednice je i novi tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH. 

Pred ministrima će se naći informacija o realizaciji Akcijskog plana FATF-a, međudržavnog tijela čiji je cilj da razvija i unapređuje borbu protiv pranja novca i financiranja terorizma na nacionalnom i međunarodnom nivou. 

Bit će riječi i o informaciji o stanju pravosuđa u BiH, sa posebnim osvrtom na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije. 

Savjet ministara BiH raspravljaće o informaciji o izmjeni i dopuni Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2017. godinu. 

Na dnevnom redu sjednice je informacija o realizaciji zaključaka sa sjednice Savjeta ministara BiH od 18. siječnja, o usuglašavanju teksta Prijedloga sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srpske o pravima i obavezama u vođenju arbitražnog postupka koji se vodi pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu u predmetu koji su "Vijadukt" iz Portoroža, Vladimir Zevnik i Boris Goljševček pokrenuli protiv BiH. 

Bit će riječi i o prijedlogu akcijskog plana sprovođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za ovu godinu. 

Savjet ministara BiH razmotrit će izvještaj o svom radu za prošlu godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije