Bolničko lijčenje

U Covid odjelu sarajevske Opće bolnice na hospitalizaciji 203 pacijenta

29.03.2021.
u 10:10

Jutros u Covid odjelu sarajevske Opće bolnice na hospitalizaciji 203 pacijenta, u Covid trijažnoj ambulanti zadnjih pet mjeseci opservirano 5509 pacijenata.

Prethodnog dana na bolničko liječenje zbog bolesti Covid -19 u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” je primljeno 16 pacijenata, a sedam je otpušteno kući.

Jutrošnji broj hospitaliziranih u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove iznosi 203 pacijenta, od kojih su 24 na postintenzivnoj i intenzivnoj njezi.

Na respiratoru je sedam pacijenata, a šest je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Za proteklih pet mjeseci u Covid odjelu Opće bolnice na bolničkom liječenju je bilo 1.197 pacijenata, a kući je otpušteno njih 1.039. U ovom periodu iz Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo u Covid trijažnu ambulantu Opće bolnice je upućeno na opservaciju i dalje liječenje 5.509 pacijenata.

Inače u posljednja 24 sata u ovoj ustanovi je ukupno bilo 885 pregleda i pruženo 6.086 usluga te je urađeno 12 operacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?