Brčko

U gašenju požara ozlijeđeno10 vatrogasaca

14.07.2021.
u 07:48

U akciji gašenja požara koji je u poslijepodnevnim satima izbio u Fabrici za proizvodnju plastike u brčanskom naselju Pirometal, ozlijeđeno je više osoba od kojih je 10 vatrogasaca, javlja RTRS.

U brčanskom naselju Pirometal, u fabrici za proizvodnju plastike danas je izbio požar, a na mjestu događaja su upućene vatrogasne i policijske ekipe

“Na mjesto požara su izašli policijski službenici koji su prikupili obavještenja da je vatra najvjerovatnije izbila u kontejneru koji se nalazio u krugu firme”, kazala je za Srnu glasnogovornica policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Navela je da je policija prijavu o požaru zaprimila u 17:21 sati, te da je odmah nakon prijave obaviješten Dežuri centar za obavještavanje i osmatranje iz kojeg je potvrđeno da su na mjesto požara već upućeni vatrogasci.

Ona je dodala da policija Brčko distrikta preduzima intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, te da će više detalja priopćoto nakon što požar bude stavljen pod kontrolu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?