Goražde

Koronavirusom zaraženo šest zdravstvenih radnika

zdravstvo
17.04.2020.
u 18:46

U Bosanskopodrinjskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva koronavirusa, a zaraženi su zdravstveni radnici.

Kako je priopćeno iz županijskog stožera civile zaštite Bosanskopodrinjske županije, radi se o kontaktima pacijenta kod kojeg je zaraza koronavirusa potvrđena jučer.

“U pitanju su četiri zaposlenika KB Goražde i dva zaposlenika Doma zdravlja Goražde” - potvrđeno je iz stožera.

Direktorica KB Goražde prim.dr Nermina Kamenica ističe kako je infekcija zdravstvenih radnika očekivana, obzirom da je medicinsko osoblje na prvoj crti borbe s koronavirusom.

“Svi su oni bili pod punom zaštitom, a njih troje su bili u kontaktu s posljednjim pacijentom koji nije imao nikakve simptome koronavirusa, ali ima različitih oboljenja. Jedna medicinska sestra, s pedijatrijskog odjela je bila na odmoru, tako da pretpostavljamo kako ona nije zaražena od posljednjeg pacijenta kao ostali, već da se vratila s virusom” - istaknula je Kamenica.

Testiranja doktora i medicinskog osoblja  bolnice vrši se u kontinuitetu, posebno nakon što su u ovoj ustanovi potvrđeni prvi slučajevi infekcije dva RTG inžinjera, a dosadašnji rezultati više od 120 testiranja i retestiranja bili su negativni.

Na području BPŽ trenutno je od koronavirusa oboljelo 19 osoba, dok su dvije izliječene, a u kućnoj izolaciji su 123 osobe pod zdravstvenim nadzorom.

Jedan 84-godišnji pacijent inficiran koronavirusom smješten je u izolatorij.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?