TREBINJE:

U grad će postaviti 40 kamera

TREBINJE:
20.06.2016.
u 15:13

Trebinje će uskoro biti pokriveno videonadzorom, što će značajno povećati sigurnost građana i njihove imovine.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević potpisao je danas ugovor o uvođenju video nadzora s predstavnicima tvrtke “SD sustavi” iz Banje Luke koja će u roku od šest mjeseci instalirati 40 kamera na glavnim raskrižjima i bitnim mjestima u gradu koja predstavljaju određeni sigurnosni rizik.

Vučurević je rekao novinarima da je ovaj projekat veoma značajan za grad i njegove stanovnike, napominjući da Grad nema nikavih ulaganja u postavljanju sustava, već će samo plaćati pretplatu za korištenje sustava, u mjesečnom iznosu od 5.000 KM.

Predstavnik “SD sustavi” iz Banje Luke Vedran Smiljanić je istakao da će Trebinje biti prvi grad u Republici Srpskoj koji će na ovaj način imati riješeno pitanje nadzora u gradu.

On je pojasnio da će pet kamera biti postavljeno na ulazno-izlaznim dijelovima grada i da će one imati softver za automatsko prepoznavanje lica, registarskih oznaka i brojanje automobila, dok će preostalih 35 biti instalirano u gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?