Primat će naknade od 1. listopada

U HNŽ-u 12,5 posto djece u obiteljima koje su na rubu siromaštva

18.09.2017.
u 11:00

Do lipnja ove godine HN županija je nosila nimalo laskavu titulu jedine u Federaciji BiH koja nema zakon ni vlastite financijske instrumente za zaštitu obitelji s djecom. Ranije su vlade naglašavale kako je jedini razlog tome nedostatak sredstava za provedbu Zakona o zaštiti obitelji s djecom. Vlada Nevenka Hercega je to riješila i ovaj akt će početi s primjenom od 1. listopada. 
- Osobno smatram kako ni ranijim vladama nije bio problem pripremiti sami tekst zakona iako u našim uvjetima čak i oko najboljih zakonskih rješenja dolazi do prijepora, često besmislenih i politikantskih… Međutim, problem je uistinu pronaći sredstva za provedbu zakonom predviđenih mjera. I za ovu Vladu ključno je pitanje bilo pronaći novac, a to smo uspjeli zahvaljujući činjenici da smo od početka mandata usmjereni na stabiliziranje proračuna, u čemu smo i uspjeli. Konačno prekidamo dugogodišnju, usudim se kazati, diskriminaciju obitelji s djecom u ovoj županiji - govori nam predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije