Porezna uprava FBiH

U HNŽ-u zapečaćena dva objekta, izrečene kazne u iznosu od 28.500 KM

27.09.2017.
u 15:17

Inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su pet neprijavljenih radnika i šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 26. rujna na području Hercegovačko-neretvanske županije izvršili ukupno 18 inspekcijskih nadzora kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici u oblasti ugostiteljske djelatnosti.

U toj aktivnosti inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su pet neprijavljenih radnika i šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su dva objekta i izdato osam prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 28.500 KM, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Porezna uprava FBiH će na sve načine pomagati obveznike koji pokazuju da imaju namjeru i žele izvršavati sve svoje porezne obaveze, a iskazati odlučnost za preduzimanje svih mjera prema obveznicima koji ih žele izbjeći, i poduzetim mjerama i aktivnostima ove obveznike usmjeriti na zakonito postupanje.

Iz Porezne uprave pozivaju sve radnike koji rade na crno da o tome obavijeste Poreznu upravu koja će sve prijave ozbiljno i temeljito razmotriti i po njima postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika.

- Samo na taj način moći ćete ostvariti svoja zakonom zajamčena prava: pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na mirovinsko - invalidsko osiguranje i druga prava koja vam pripadaju po osnovu radnog odnosa - poručili su iz Porezne uprave FBiH. 

Porezna uprava FBiH poziva sve građane da saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona prijave Poreznoj upravi, kao i sve računovođe i revizore da Upravi prijave sve nezakonite radnje koje se odnose na izbjegavanje ili neplaćanje javnih prihoda poreznih obveznika kod kojih obavljate aktivnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije