Nemaju dozvole

U istočnoj Hercegovini 1800 vozača s nevažećom dozvolom

Vozačka dozvola
Foto: ''
29.10.2014.
u 09:34

Na području istočne Hercegovine 1800 vozača je s nevažećom vozačkom dozvolom, potvrđeno je Srni u Centru javne sigurnosti (CJS) Trebinje.

U Centru ističu da je za devet mjeseci ove godine od 772 isključena vozača iz prometa, njih 210 bilo vez vozačke dozvole ili joj je istekao rok važenja za što je propisana novčana kazna od 30 konvertibilnih maraka. Iz Centra su apelirali da svi građani kojima istječe ili je istekao rok važenja osobnih dokumenata, podnesu zahtjev za zamjenu. U 2004. godini CJS Trebinje je izdao oko 25.000 osobnih iskaznica, a ove godine, kada prestaje njihov rok važenja, zamijenjeno je svega oko 16.000, dok je vozačkih dozvola izdano oko 9000, a zamijenjeno oko 7000. Nadležni ističu kako je, prema Zakonu o osobnoj iskaznici državljana BiH, osoba koja posjeduje osobnu iskaznicu dužna nadležnom tijelu podnijeti zahtjev za zamjenu najkasnije petnaest dana prije datuma isteka važenja osobne iskaznice, a ako to ne učini, osobna iskaznica prestaje važiti s datumom isteka. U slučaju isteka roka važenja vozačke dozvole, uz zahtjev za izdavanje vozačke dozvole potrebna je i važeća osobna iskaznica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije