POSLJEDNJI TRENUCI

U javnost dospjela prva snimka tragedije u kojoj je stradao Kobe Bryant

Reuters/Pixsell
29.01.2020.
u 14:11

Zapis će biti izuzetno dragocjen istražiteljima

Zaglušujuća buka, a zatim udar i muk. Tako su uši građana Calabasasa ispratile posljednje sekunde života Kobea Bryanta i još osmero ljudi koji su u nedjelju stradali u helikopterskoj nesreći.

Svjedoči tome zapis s nadzorne kamere koji je u utorak objavila Ronna Leavitt, a na kojem možemo vidjeti još jedan istražiteljima silno zanimljiv detalj. 

Već iznad kuća se može primijetiti niska i gusta skupina oblaka, što potvrđuje teoriju da se pilot  Ara Zobayan izgubio u vremenskim uvjetima zbog kojih su bili prizemljeni čak i policijski helikopteri.

Video pogledate OVDJE

Snimka Ronne Leavitt samo potvrđuje i ono što su novinarima ispričali svjedoci, među njima i Scott Daehlin. On se koji trenutak uoči nesreće nalazio nadomak jedne tamošnje crkve, te je tragediju opisao ovako:

- Nisam puno vidio. Stajao sam na parkiralištu, vjerujem da je bilo 9:43, a iznad mene su nisko stajali vrlo gusti oblaci. Helikopter se u jednom trenutku nalazio direktno iznad mene, po zvuku sam mogao zaključiti da leti izuzetno nisko, ali ga od oblaka svejedno nisam mogao vidjeti. Nedugo potom sam čuo udar. Nije bio jako glasan, mogao sam čuti kako se lomi pleksiglas, elisa se odmah zaustavila, te je sve naglo stalo. Ma, kako god da je udar izgledao, sve je bilo brzo gotovo - prepričao je Daehlin.

Snimka gospođe Leavitt, kao što smo već naveli, sve to i potvrđuje, a stručnjacima će biti i posebno zanimljva stoga što će vjerojatno iz nje moći barem otprilike dobiti dojam je li možda u pitanju bio i kakav tehnički kvar na letjelici. Podsjetimo, uz Bryanta je poginula i njegova kći Gianna, te Keri, John i Alyssa Altobelli, Christina Mauser, Sarah i Payton Chester, te pilot Ara Zobayan.

Dodajmo tome da su forenzičari u utorak i službeno identificirali tijelo bivšeg košarkaša LA Lakersa Kobea Bryanta među ostacima helikoptera koji se u nedjelju srušio na brežuljku pored Los Angelesa. Bivša NBA zvijezda 41-godišnji Bryant identificiran je pomoću otisaka prstiju kao i ostaci još triju osoba čiji su ostaci raspršeni na oko 200 m zbog udara pri velikoj brzini, objavili su stručnjaci agencije za sigurnost trasnporta (NTSB).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?