Ljubuški

U Klobuku sakrament svete potvrde primilo 17 krizmanika

30.06.2020.
u 10:10

Mladi Klobučani, učenici devetog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole, uz pratnju kuma i kumova, primili su sakrament svete potvrde. Sakrament potvrde u narodu uobičajeno krizme, pomazanjem krizmanim uljem na čelu udijelio je mons Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanski. Biskup Perić predvodio je svečano misno slavlje prožeto duhovnim poukama i porukama, uz koncelebraciju fra Roberta Jolića, klobučkog župnika i nastupe samih krizmanika.

Nakon podjele sakramenta svete potvrde i uobičajenog fotografiranja u za tu prigodu lijepo uređenoj župnoj crkvi u Klobuku, slavlje se nastavilo u obitelji krizmanika. Valja reći da je svečanost protekla u duhu vremena u kojem živimo.

Biskup mons. Ratko Perić apelirao je na okupljene da koliko je to god moguće drže socijalnu distancu, odnosno da se ovoga puta izbjegavaju čestitarsko grljenje, ljubljenje...

U klobučkoj župnoj crkvi svečano će biti i u nedjelju, 5. srpnja, kada će tijekom misnog slavlja podijeliti Presveti oltarski sakrament, odnosno održati prva pričest.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?